Project kinderboek(en)

Het afgelopen jaar heb ik hier op mijn eigen site iets te weinig online gezet. Zeg maar gerust niks. Daar moet maar eens verandering in komen, me dunkt!
Sinds enkele maanden heb ik mij volledig kunnen en mogen storten op 2 grote projecten. Ik mag namelijk niet voor één maar voor twee (!) verschillende kinderboeken de illustraties maken, hoe tof is dat!
In deze blog wil ik graag al wat illustraties delen voor het boek wat zeer binnenkort naar de drukker gaat (hierover later meer!). In één van mijn volgende blogs zal ik wat meer gaan uitweiden over het andere kinderboek.

Hoofdfiguur Dana en dokter Thomas op de (virtuele) huid. Het begin van hun virtuele avontuur.

In het tweedelige boek ‘Het geheim van pijn‘ wordt er in het eerste deel beschreven wat pijn nou precies is. Hoe wordt dit geregistreerd in je lichaam en hoe weet je lijf nou precies welke acties het bij dergelijke pijn kan ondernemen. Het tweede deel van dit boek beschrijft wat er in je lijf gebeurt wanneer er sprake is van chronische pijn.
Het boek heeft kinderen als doelgroep, vandaar dat het verhaal ondersteund wordt met illustraties, wat nou toevallig nét mijn ding is!
Uiteraard wil ik alvast graag wat illustraties met jullie delen. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening!

Workshop logopedisten

Op Montaal, in Bergen op Zoom, heb ik een workshop basistekenen gegeven aan een groepje logopedisten (en docenten). Zij wilden graag meer vaardigheden opdoen in het tekenen. Dit vooral omdat er tijdens verschillende sessies met kinderen wel eens wat frustratie ontstond over hoe ze een bepaald onderwerp nou het beste konden visualiseren.

Tijdens de workshop heb de groep geleerd basisvormen te herkennen in verschillende foto’s. Het herkennen van de basisvormen was het uitgangspunt van de workshop. Zodra het herkennen van de basisvormen er eenmaal goed in zat, mocht de groep uiteraard zelf aan de slag.
Ik heb zelf ontzettend genoten van deze supertoffe groep, die na dik 1,5 uur nog steeds gedreven en enthousiast waren en hun geleerde vaardigheden maar al te graag in de praktijk wilden brengen! Een vervolg-workshop voor deze groep is inmiddels alweer in de maak.

Fijne feestdagen!

Het afgelopen jaar was een ontzettend tof en enerverend jaar geweest. DrickWorks is een feit geworden en daarbij heb ik mooie en leuke opdrachten mogen maken (waarbij ik binnenkort even een update zal posten). Daarnaast is er bij ons thuis ook het één en ander veranderd in ons huishouden, waarbij ons gezinnetje van 3 is uitgebreid naar 4! Al met al was 2017 een fantastisch jaar voor mij persoonlijk én voor DrickWorks!

Ik wil iedereen fijne feestdagen toewensen en tot volgend jaar!

Kaarten

Geboortekaartje

Eén van de mooiste opdrachten waar ik de afgelopen tijd aan heb mogen werken is de geboortekaart van mijn jongste dochter Else. Moeders koos het thema (hertjes, de babykamer hangt er inmiddels al vol mee) en vaders kon gaan tekenen (hoera!).
Aan de voorkant heb ik een hertje getekend met de naam van onze dochter in het hartje. Aan de binnenkant, een beetje in de lijn van het kaartje van onze oudste dochter Sylke, tekende ik een baby met een hertje. Rechts tekende ik haar oudere zus, die haar welkom heet op de wereld. We kozen voor een opengevouwen kaart, formaat A6.


Jubileumkaart

Voor een 40-jarig huwelijksjubileum heb ik onderstaande kaart mogen getekend. In het getal 40 heb ik diverse kenmerken en hobby’s van het trotse stel verwerkt. Voor deze kaart heb ik gekozen voor een strakke vormgeving en is dan ook volledig in vector gemaakt.

Karikaturen Vaderdag

Het is alweer eventjes terug, maar voor afgelopen Vaderdag heb ik flink wat karikaturen mogen tekenen. In de week ervoor ben ik door diverse mensen gevraagd of ik voor hun vader of man een karikatuur wilde maken. Natuurlijk wil ik dat, superleuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Vaderdag zelf heb ik weer op de kinderboerderij in Roosendaal mogen staan, tijdens het schaapscheerdersfeest. De opkomst was niet groot, maar het was er erg gezellig! Dat smaakt in elk geval naar meer! Hieronder weer een kleine impressie van wat ik die dag zoal getekend heb:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karikatuurtjes tekenen

Afgelopen zondag (28 mei) heb ik bij kinderboerderij Minnebeek (in Roosendaal) lekker karikatuurtjes zitten tekenen. Ondanks de warmte, waren er nog genoeg mensen die een prentje van me wilden. Superleuk om te mogen doen! Veel tevreden mensen en ook zeker een tevreden tekenaar! Dit smaakt zeker naar meer… en dat treft! Want zondag 18 juni (vaderdag, leuk als cadeautje *wink wink*) mag ik weer karikatuurtjes tekenen bij de kinderboerderij!

Een kleine impressie van afgelopen zondag:

Cubicco

Vorige week heb ik een opdracht voor het bedrijf Cubicco B.V. mogen afronden. Hierbij moest Ik iconen aanpassen en vectoriseren. Deze iconen willen ze o.a. inzetten bij (internationale) presentaties.
Eerlijk is eerlijk, ik heb dit nog niet vaak gedaan, maar vond het wel erg leuk om te doen!
Ik kreeg een schets aangeleverd met 4 iconen en de vraag of ik ze strakker kon maken, passend binnen de huisstijl. Hier en daar mocht er eventueel ook wel wat aangepast worden.

 

 

 

Na wat inspiratie en overleg is dit het uiteindelijke resultaat geworden, waar zowel ik als de mensen van Cubicco B.V. tevreden mee zijn. Smaakt naar meer!

In den beginne…

Vanaf 1 februari 2017 sta ik officieel ingeschreven bij de KvK met mijn bedrijf ‘Drickworks’. Het is nu toch echt begonnen en ik heb er dan ook veel zin in!
Ik ben gelijk aan de slag gegaan en de eerste opdracht heb ik vorige week afgerond. Een infographic voor aardappelhandel Van De Zande, welke sinds vorige week op hun Facebook-pagina staat.

Ondertussen heb ik de grote lijnen van mijn online portfolio (deze site) af weten te ronden. Dat was achteraf best wel veel werk, maar ik ben dan ook zeer tevreden met het eindresultaat! Ik zou zeggen, lees, kijk en klik nog even lekker verder. Binnenkort kom ik hier weer met een update over nieuwe opdrachten… of misschien gewoon eens met een leuk projectje waar ik dan enthousiast mee bezig ben. Dat zou natuurlijk ook heel goed kunnen.